På måndag värmer kvinnorna upp bastun

För snart tre år sedan fick jag ett uppdrag. Uppdraget var att lära fem tornedalska män att dansa i en bastu! Det var en utmaning utöver det vanliga. Både för mig och för männen. Den här Bastubaletten som producerades av Massa Media och sändes på SVT blev väldigt uppskattad. Männen bjöd på sig själva och berörde mångas hjärtan. De berättade om hur det är att vara man i Tornedalen, om livet där, om språket – meänkieli – och om platsen. Kanske har några av er sett serien? Männens dans och berättelser gjorde vi en föreställning av som vi turnerat med runt om i Sverige. På måndag är det dags för tredje säsongen av Bastubaletten – och nu är det KVINNORNAS tur! Och de har SÅ mycket att ge! Visst tittar ni? SVT2 22:15. SVT Play när det passar.

2 reaktioner till “På måndag värmer kvinnorna upp bastun

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: